diumenge, 9 de març del 2014

Introducció tecnologia i discapacitat

Introducció


El Desenvolupament de la tecnologia permet que la qualitat de vida dels ciutadans sigui molt millor. Te un paper importantíssim a la vida de tots, però en la vida de les persones discapacitades és on influeix més qualitativament, els permet accedir a informació, interactuar, etc. de forma molt més fàcil i adaptada a ells. La tecnologia també fa que les seves famílies i amics accedeixin a ell mes fàcilment.  Segons el II Informe Tecnologia i Discapacitat del 9 de juliol de 2013, assegura que les tecnologies han millorat la qualitat de vida de 3 de cada 4 persones amb discapacitat i més de la mitat treballa gràcies a elles.
Degut a que avui dia, les eines informàtiques i tecnològiques en general són molt útils i imprescindibles en la gran majoria de sectors del mercat laboral, que les persones amb discapacitat puguin accedir a elles els adjudicarà unes competències per accedir a aquests llocs de feina que fins ara no tenien. Gràcies a diferents solucions tecnològiques, adaptacions i productes de recolzament informàtic, moltes persones podran accedir a aquests llocs de treball amb igualtat i podran realitzar la seva feina amb normalitat. El II Informe Tecnologia i Discapacitat afirma que, de totes les persones amb discapacitat que utilitzen tecnologies adaptades, el 61% tenen discapacitat sensorial, el 21% física i el 5% intel·lectual/psíquica.
Aquest mateix informe, assegura que l’accessibilitat pot ser una forma de solucionar les situacions de dependència. És a dir, si millorem l’accessibilitat de les persones amb aquestes característiques, les situacions de dependència disminuiran. Els propis enquestats afirmen que troben moltes limitacions i barreres en l’ús de les noves tecnologies. La UE, i també recollit en aquest informe, proposa una adopció d’un disseny universal de productes i serveis basat en set punts:
1.       Equitat d’ús: disseny per tothom, sense discriminar.
2.       Flexibilitat d’ús: disseny adaptat a cada individu, preferències, capacitats i ritme.
3.       Simplicitat i disseny intuïtiu: el disseny ha de ser fàcil d’entendre.
4.       Informació perceptible: combinant diferents maneres de transmetre la informació, aquesta ha de ser transmesa de forma eficaç, de manera que tothom ho pugui entendre.
5.       Tolerant a l’error: minimitzar el risc derivat d’accions accidentals o malintencionades.
6.       Baix esforç físic: el disseny ha de permetre que l’usuari puguin utilitzar-ho mantenint una posició còmoda, agradable, natural, i així minimitzar les accions preventives.
7.       Espai suficient d’aproximació i ús: el disseny ha de tenir les dimensions adequades per permetre la manipulació, independentment de la mida, postura o mobilitat de l’usuari.

La tecnologia fa que les barreres que tenen aquesta gent cada cop siguin menors i les puguin anar superant, gràcies als nous dissenys i implementacions de maquinària, aplicacions, eines i altres dispositius tecnològics.  Les noves tecnologies tenen un impacte molt favorable en la vida d’aquestes persones.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada